رفتن به دندانپزشکی یکی از دغدغههای مهم والدین برای ترمیم دندانهای کودکان است. اکثر کودکان از دندانپزشکی واهمه دارند و به همین دلیل همکاری خوبی را با پزشک انجام نمیدهند. دندانپزشکی با بیهوشی کودکان باعث انجام درمان در شرایط آرام و بدون اضطراب میشود. با استفاده از بیهوشی، دندانپزشک میتواند درمانهای پیچیده را بدون درد و در شرایطی ایمن انجام دهد.
دندانپزشکی با بیهوشی برای چه کودکانی مناسب است؟
این روش به کمک داروهای بیهوشی درمان را برای کودکان راحت و بدون درد میکند. بااینحال این روش برای همهی کودکان مناسب نیست و باید بر اساس شرایط و نیاز درمانی هر بیمار انجام شود.
در ادامه به بررسی گروههایی از کودکان میپردازیم که دندانپزشکی با بیهوشی برای آنها انتخاب مناسبی است.
گروه کودکان | دلایل استفاده از بیهوشی |
---|---|
کودکانی با اضطراب شدید | ترس و اضطراب شدید از دندانپزشکی که باعث عدم همکاری میشود. بیهوشی کمک میکند تا درمان بدون درد و اضطراب انجام شود. |
کودکان با تجربههای ناخوشایند قبلی | ترس از وسایل دندانپزشکی یا تجربههای منفی گذشته که اجازه همکاری را نمیدهند. |
کودکان خردسال زیر سن همکاری | کودکانی که درک کافی از دندانپزشکی ندارند و درمان بهصورت عادی ممکن نیست. |
کودکان نیازمند درمانهای طولانی | درمانهای پیچیده یا طولانی (مثلاً جراحی یا درمانهای چندمرحلهای) که کودک نمیتواند برای مدت طولانی همکاری کند. |
کودکان اوتیسم یا معلولیت جسمی/ذهنی | کودکانی که قادر به همکاری یا درک دستورات دندانپزشک نیستند و بیهوشی درمان را برایشان آسانتر میکند. |
کودکان با حالت تهوع شدید | کودکانی که با وارد هر وسیلهای در دهان، حالت تهوع به آنها دست میدهد. |
کودکانی با اضطراب شدید
برای کودکانی که از دندانپزشکی بهشدت میترسند و اضطراب زیادی دارند که این اضطراب، ترس و فوبیا باعث عدم همکاری با دندانپزشک میشود میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
بعضی از کودکان به دلیل ترس از وسایل دندانپزشکی یا تجربههای منفی گذشته اجازه کار به دندانپزشک را نمیدهند. در این شرایط، بیهوشی به آنها کمک میکند تا طی درمانی آرام و دور از اضطراب، فرایند درمان خود را بهراحتی انجام دهند و تجربهای مثبت از دندانپزشکی داشته باشند.
همچنین کودکان خردسال زیر سن همکاری که درکی از دندانپزشکی ندارند و امکان انجام درمان به صورت عادی نمیباشد را نیز توصیه به استفاده از درمان تحت بیهوشی میشود.
کودکانی که نیاز به درمانهای طولانی دارند
کودکانی که نیاز به درمانهای طولانی و پیچیده دارند مانند جراحی دندان یا درمان چندمرحلهای، بیهوشی میتواند کمککننده باشد. در این موارد، کودک نمیتواند برای مدت طولانی ثابت بماند یا همکاری کند.
بیهوشی به این کودکان کمک میکند تا بدون هیچگونه حرکت یا ناراحتی پروسه درمان خود را طی کنند و دندانپزشک بتواند بهراحتی اقدامات لازم را برای آنها انجام دهد.
کودکان اوتیسم یا دارای معلولیت جسمی و ذهنی
کودکان که با معلولیت جسمی یا ذهنی درگیر هستند به دلیل ناتوانی در درک یا همکاری با دندانپزشک نیاز به بیهوشی دارند.
این کودکان معمولاً توانایی نشستن یا درک دستورات دندانپزشک را ندارند و بیهوشی میتواند روند درمان را برای آنها آسانتر کند. با بیهوشی، درمان بهصورت ایمن و بدون درد انجام میشود و کودکان از استرس و ناراحتی دور خواهند بود.
مزایا و عوارض بیهوشی در دندانپزشکی کودکان
علاوهبر اینکه یک روش مؤثر برای درمان بدون درد و استرس است، مزایا و معایب خاص خود را دارد. بیهوشی میتواند تجربهی دندانپزشکی را برای کودکانی که از میترسند یا نمیتوانند در طول درمان همکاری کنند، بسیار راحتتر کند.
بااینحال مانند هر روش پزشکی دیگری این فرآیند نیز ممکن است با عوارض خاصی همراه باشد. در ادامه به بررسی مزایای استفاده از بیهوشی و عوارض احتمالی آن میپردازیم.
مزایای استفاده از بیهوشی
استفاده از بیهوشی در دندانپزشکی کودکان مزایای زیادی دارد که مهمترین آنها درمان در فضایی آرام و بدو ن اضطراب هست. بسیاری از کودکان به دلیل تجربه منفی گذشته یا ترس از تجهیزات نمیتوانند با پزشک همکاری کنند.
با بیهوشی، کودک بهراحتی و بدون احساس درد و ناراحتی میتواند درمان خود را انجام دهد. همچنین در درمانهای پیچیده یا طولانی، بیهوشی این امکان را فراهم میآورد که دندانپزشک بتواند با دقت بیشتری عمل کند و تمامی مشکلات دندان را بهطور کامل درمان کند.
عوارض احتمالی بیهوشی
اگرچه بیهوشی در دندانپزشکی کودکان مزایای زیادی دارد اما باید توجه داشت که این فرآیند همیشه بدون عوارض نیست. عوارض بیهوشی ممکن است شامل حالت تهوع، سردرد، گیجی و یا واکنشهای آلرژیک به داروها باشد.
بااینحال، باید تأکید کرد که احتمال وقوع این عوارض بسیار کم است و بیشتر در شرایط خاص و نادر اتفاق میافتد. استفاده از تجهیزات و سیستمهای مانیتورینگ پیشرفته در اتاقهای عمل، به کاهش این خطرات کمک میکند و باعث میشود که فرایند درمان برای کودکان کاملاً ایمن و بدون عارضه باشد.
آیا بیهوشی باعث لکنت و تاثیر بر یادگیری کودک میگذارد؟
بیهوشی در دندانپزشکی کودکان معمولاً تأثیری بر لکنت یا یادگیری کودک ندارد. برخی از والدین این نگرانی رادارند که بیهوشی ممکن است باعث مشکلاتی مانند لکنت زبان یا اختلال در یادگیری شود اما اینیک باور اشتباه است. تحقیقات نشان داده که استفاده از داروی بیهوشی در درمان دندانپزشکی بهطورمعمول باعث مشکلاتی در یادگیری یا گفتار کودک نمیشود، به شرطی که بیهوشی تحت نظر پزشک متخصص و در شرایط ایمن انجام گیرد.
بااینحال، باید توجه داشت که بیهوشی بهطور موقت ممکن است باعث گیجی یا سردرد در برخی کودکان شود که این وضعیت کاملاً موقتی است و پس از چند ساعت از بین میرود؛ بنابراین، بیهوشی درصورتیکه بهدرستی انجام شود، تأثیر منفی بر روی یادگیری یا مهارت گفتاری کودک نخواهد داشت.
مراحل انجام دندانپزشکی تحت بیهوشی
مزایای بالای دندانپزشکی با بیهوشی باعث شده بسیاری از والدین این روش را برای کودکان خود انتخاب کنند. طی کردن این پروسه بهطورمعمول شامل سه مرحله است. برای انجام این روش لازم است که مراحل آمادهسازی قبل از عمل، روند درمان و مراقبت بعدازآن بهدقت طی شود. در ادامه مراحل مختلف این نوع درمان را توضیح میدهیم.
آمادگیهای قبل از درمان
قبل از انجام دندانپزشکی تحت بیهوشی، برخی اقدامات ضروری برای آمادگی کودک لازم است. اولین مرحله مشاوره با دندانپزشک و متخصص بیهوشی است تا شرایط عمومی کودک بررسیشده و سابقه پزشکی او مشخص شود.
دکتر بیهوشی به علت امنیت درمان از شما میخواد 6 تا 8 ساعت قبل از شروع عمل به کودک غدا و نوشیدنی ندهید.
همچنین، دندانپزشک معمولاً آزمایشاتی مانند آزمایش خون یا دیگر آزمایشهای پیشنیاز را تجویز کند تا مطمئن شود که روش بیهوشی برای کودک ایمن است. در این مرحله لازم است والدین تمام اطلاعات مربوط به حساسیت و یا بیماری قبلی کودک را به پزشک اطلاع دهند.
نحوه انجام درمان
درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی معمولاً در محیطی امن و تحت نظارت دقیق پزشک انجام میشود. پس از آمادهسازی کودک و تأمین شرایط ایمن پزشک داروهای بیهوشی را از طریق رگ به کودک تزریق میکند. این داروها باعث میشوند که کودک به خوابرفته و هیچ دردی را در طول درمان احساس نکند.
پس از بیهوشی کامل، دندانپزشک درمان موردنظر مانند ترمیم دندان، کشیدن دندان یا سایر عملیات درمانی را انجام میدهد. در طول درمان، تیم پزشکی وضعیت کودک را بهطور مداوم زیر نظر دارند و از تجهیزات مانیتورینگ برای نظارت بر ضربان قلب، تنفس و سایر علائم حیاتی او استفاده میکنند.
مراقبتهای پس از درمان
پس از اتمام درمان، کودک به بخش ریکاوری منتقل میشود و تحت مراقبتهای پزشکی قرار میگیرد. در این مرحله، ممکن است کودک بهطور موقت احساس گیجی، سردرد یا حالت تهوع داشته باشد که کاملاً طبیعی است و معمولاً پس از چند ساعت از بین میرود. والدین باید دقت کنند که کودک باید در چند ساعت بعد از درمان از غذاهای نرم استفاده کند و از دادن غذاهای سفت یا داغ به او خودداری نمایند.
هزینه دندانپزشکی تحت بیهوشی برای کودکان
هزینه دندانپزشکی تحت بیهوشی برای کودکان یکی از مهمترین مسائلی است که والدین پس از تصمیم به انجام این روش سؤال میکنند. این هزینهها بهطورمعمول بستگی به چندین عامل مختلف دارد که هرکدام تأثیر قابلتوجهی بر مبلغ نهایی درمان دارند. در ادامه، به بررسی عوامل مؤثر بر هزینهی دندانپزشکی میپردازیم.
تعداد دندانها
یکی از اصلیترین عوامل مؤثر بر هزینه دندانپزشکی با بیهوشی کودکان تعداد دندانهایی است که نیاز به درمان دارند. بهطورمعمول، هرچه تعداد دندانهای آسیبدیده بیشتر باشد، هزینه درمان نیز افزایش مییابد. درصورتیکه کودک نیاز به ترمیم چندین دندان یا درمانهای پیچیدهتر مانند کشیدن دندان یا درمان ریشه داشته باشد، طبیعتاً هزینهها نیز بالاتر خواهد رفت.
نوع درمان
نوع درمان موردنیاز نیز تأثیر زیادی بر هزینه دندانپزشکی تحت بیهوشی دارد. برای مثال، ترمیم دندانهای پوسیده یا کشیدن دندانها هزینه متفاوتی نسبت به درمانهای پیچیدهتر مانند ایمپلنت یا درمان ریشه خواهد داشت. در دندانپزشکی با بیهوشی، اگر نیاز به درمان پیشرفتهتری باشد از تکنیکهای خاص و تجهیزات پیشرفتهتری استفاده میشود که این امر هزینه درمان را افزایش میدهد.
مدت زمان بیهوشی
مدت زمان بیهوشی نیز یکی از عوامل تعیینکننده در هزینه درمان است. هرچه زمان بیهوشی بیشتر باشد، هزینه بیشتری برای داروهای بیهوشی، تیم پزشکی و تجهیزات موردنیاز برای نظارت و مراقبت از کودک در طول درمان به همراه خواهد داشت. در مواردی که درمان طولانیمدت یا پیچیده است، زمان بیهوشی بیشتر شده و این امر بهطور مستقیم بر هزینه کلی درمان تأثیر میگذارد. درنتیجه مدتزمان درمان و نیاز به بیهوشی بیشتر هزینه نهایی را افزایش میدهد.
هزینههای اتاق عمل
علاوه بر هزینههای اصلی درمان، برخی هزینههای اضافی نیز وجود دارند که بر قیمت کلی تأثیر میگذارند. برای مثال در دندانپزشکی با بیهوشی کودکان استفاده از اتاق عمل، تجهیزات خاص بیهوشی و نظارتهای پزشکی ویژه بهمنظور اطمینان از ایمنی کودک ضروری است. این موارد هزینههایی مانند استفاده از اتاق عمل، دستمزد متخصص بیهوشی و استفاده از تجهیزات مانیتورینگ را شامل میشود که به هزینه نهایی درمان اضافه میکند؛ بنابراین، این هزینههای اضافی نیز باید در نظر گرفته شود.
امکان پرداخت اقساطی
در دندانپزشکی دکتر هانیه حائری، بهمنظور راحتی والدین و کاهش فشار مالی امکان پرداخت اقساطی هزینه دندانپزشکی با بیهوشی کودکان فراهم است. این شرایط به والدین این امکان را میدهد که بهجای پرداخت یکجا، هزینههای درمانی را به بهصورت اقساط پرداخت کنند و با آرامش بیشتری به درمان کودک خود بپردازند.
میزان و نوع اقساط پرداختی با توجه به میزان هزینه درمان کودک در زمان معاینه اولیه مشخص میشود. در این جلسه، متخصصان هزینه مربوط به درمان کودک را برآورد کرده و سپس شرایط اقساط را تعیین میکنند.
تفاوت بیهوشی و خواب آرام در دندانپزشکی چیست؟
بیهوشی و خواب آرام (سدیشن) هر دو روشهایی هستند که در دندانپزشک برای درمان دندان کودکان استفاده میکند. تفاوت اصلی بین این دو روش در مدتزمان و پیچیدگی درمان است. اگر مدتزمان درمان کوتاه و تعداد دندانهای آسیبدیده کم باشد، خواب آرام یا سدیشن را پزشک توصیه میکند.
از طرفی، اگر درمان به مدت طولانیتری نیاز داشته باشد یا تعداد دندانهای آسیبدیده زیاد باشد، بیهوشی گزینه مناسبی است. در این روش، کودک بهطور کامل در حالت خواب عمیق قرار دارد بهطوریکه هیچگونه دردی را احساس نمیکند. هر دو روش با استفاده از داروهای بیهوشی انجام میشود و انتخاب بین آنها به صلاحدید دندانپزشک و متخصص بیهوشی بستگی دارد.
چگونه بهترین دندانپزشک کودکان را انتخاب کنیم؟
برای انتخاب بهترین دندانپزشک کودکان، اولین گام این است که اطلاعات دقیق و معتبری را از منابع رسمی کسب کنید. یکی از بهترین راهها مراجعه به سایت نظام پزشکی است. این سایت اطلاعاتی مانند مدارک تحصیلی، تخصص و سابقه کاری دندانپزشک را نشان میدهد و میتوانید از طریق آن مطمئن شوید که دندانپزشک موردنظر مجوزهای قانونی لازم را دارد یا خیر.
همچنین، استفاده از نظرات و تجربیات دیگر والدین نیز که قبلاً از خدمات آن دندانپزشک استفاده کردهاند میتواند به شما در انتخاب درست کمک کند. توجه به ویژگیهای رفتاری و مهارت ارتباطی دندانپزشک نیز از اهمیت ویژهای دارد. دندانپزشک کودکان باید دارای مهارت برای ارتباط با کودکان باشد تا بتواند آنها را در طول درمان آرام نگه دارد. همچنین، کلینیک باید از امکانات و تجهیزات دندانپزشکی بهروز و مناسب استفاده کند.
بهترین دندانپزشکی کودکان با بیهوشی در سعادت آباد
دندانپزشکی با بیهوشی کودکان میتواند یک گزینه مفید و مؤثر برای والدین و فرزندانشان باشد. این روش برای کودکانی که دچار اضطراب شدید، مشکلات جسمی یا ذهنی هستند گزینهای ایمن و راحت است. هرچند که این روش عوارض محدودی دارد، اما با انتخاب دندانپزشک مجرب و مراجعه به کلینیکهای مجهز میتوان از خطرات احتمالی تا حد زیادی جلوگیری کرد. امکان پرداخت اقساطی در دندانپزشکی دکتر هانیه حائری به والدین کمک میکند تا کودک خود را در بهترین شرایط درمان کنند و نگرانی از بابت پرداخت هزینهها نداشته باشند.
44 پاسخ
هزینه کل دندانپزشکی تحت بیهوشی برای کودکان چقدر است و کدام بخش توسط بیمه پایه یا تکمیلی پوشش داده میشود؟
پسر من سابقه حساسیت به دارو دارد و همچنین در گذشته یک بار پس از مصرف آنتیبیوتیک دچار کهیر شدید شد؛ قبل از اقدام به بیهوشی، چه بررسیهای تخصصی و آزمایشهایی انجام میدهید تا اطمینان حاصل شود که بیهوشی برای او بیخطر است و آیا متخصص بیهوشی در تمام طول درمان در کنار کودک حضور دارد؟
چه مدت زمانی طول میکشد تا کودک از حالت بیهوشی کامل خارج شود و بعد از چه مدتی میتوانیم از کلینیک مرخص شویم و به خانه بازگردیم، و آیا نیازی به بستری شبانه وجود دارد؟
در صورتی که کودک من نیاز به درمان چند دندان داشته باشد (مثلاً پر کردن و کشیدن همزمان)، آیا امکان انجام تمام درمانها در یک جلسه تحت بیهوشی وجود دارد یا باید طی چند مرحله انجام شود؟
بعد از انجام درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی، چه علائم و عوارضی ممکن است در کودک دیده شود و من به عنوان مادر باید در خانه به چه نکاتی توجه کنم تا مراقبتهای لازم را انجام دهم؟
چه نوع بررسیهای پزشکی قبل از انجام بیهوشی برای کودک انجام میشود و اگر کودک بیماری زمینهای مانند آسم یا آلرژی خاصی داشته باشد، باز هم امکان انجام بیهوشی وجود دارد یا خیر؟
بعد از پایان درمان، کودک بلافاصله به هوش میآید یا نیاز به مراقبت در بخش ریکاوری دارید؟ در این مدت آیا من به عنوان مادر میتوانم کنار او باشم؟ و از چه زمانی کودک میتواند غذا بخورد، به خانه برگردد و فعالیت عادی روزانه را از سر بگیرد؟
آیا قبل از تصمیمگیری قطعی برای درمان با بیهوشی، امکان مشاوره کامل با دندانپزشک کودک و متخصص بیهوشی وجود دارد تا درباره گزینههای جایگزین، ریسکها و مزایا بهصورت شفاف صحبت کنیم و من به عنوان مادر بتوانم تصمیمی آگاهانه بگیرم؟
چه تفاوتی بین بیهوشی عمومی و سدیشن (آرامبخشی) در کودکان وجود دارد و در چه شرایطی فقط آرامبخشی کافی است و نیازی به بیهوشی کامل نیست؟ چگونه تشخیص داده میشود که کدام روش برای کودک من مناسبتر است؟
آیا شرایط خاصی مانند وزن پایین کودک، کمخونی، کمکاری تیروئید یا تاخیر رشد ممکن است مانعی برای انجام بیهوشی عمومی باشند؟ و اگر این موارد وجود داشته باشند، چه راهکارهایی ارائه میدهید؟
آیا پس از کشیدن چند دندان شیری تحت بیهوشی، نیاز به رژیم غذایی خاصی برای کودک وجود دارد؟ مثلاً باید فقط غذای نرم یا مایعات استفاده شود و تا چه مدت؟
آیا تجربه یا توصیهای درباره انتخاب کلینیک معتبر برای انجام بیهوشی کامل در دندانپزشکی کودکان وجود دارد؟ چه معیارهایی برای انتخاب باید در نظر گرفته شود؟
برای کودکانی که نیاز به چندین درمان دارند، ولی والدین نگران بیهوشی هستند، آیا امکان تقسیم درمان در دو نوبت با آرامبخشی سبکتر بهجای بیهوشی کامل وجود دارد؟
آیا کودک باید شب قبل از عمل در خانه داروی خاصی مصرف کند یا رژیم غذایی خاصی داشته باشد؟ و آیا لازم است مصرف داروهای قبلی (مثل مکملها یا ویتامینها) قطع شود؟
درمانهایی که قرار است تحت بیهوشی انجام شوند، شامل چه نوع خدماتی هستند؟ آیا فقط کشیدن دندان است یا میتوان همزمان ترمیم، عصبکشی، یا فلورایدتراپی هم انجام داد؟
مدت زمان تقریبی انجام فرآیند درمان تحت بیهوشی (از بیهوشی تا ریکاوری کامل) چقدر است و معمولاً چند ساعت بعد از عمل میتوان کودک را به خانه برد؟
هزینههای تقریبی درمان دندانپزشکی با بیهوشی کامل چقدر است و آیا میتوان این هزینهها را به صورت اقساطی پرداخت کرد؟
آمادهسازی پیش از بیهوشی دقیقاً شامل چه مراحلی میشود؟ به طور خاص، ناشتایی چندساعته، آزمایشهای موردنیاز، و بررسی داروهای مصرفی فعلی کودک چگونه برنامهریزی میشوند؟
آیا بیهوشی کامل در دندانپزشکی باعث فراموشی یا مشکلات کوتاهمدت در حافظه کودک میشود؟ این حالت چقدر معمول است و چگونه قابل کنترل است؟
اگر پس از بیهوشی، کودک خوابآلود و بیحال باشد، چه مدت این وضعیت طبیعی است و در چه شرایطی باید به پزشک مراجعه کرد؟
پس از انجام درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی، چه مراقبتهایی لازم است تا فرزندم به سرعت و به طور کامل بهبود یابد؟ آیا علائم خاصی وجود دارد که باید به آنها توجه کنم؟
بسیار نگران این موضوع هستم که فرزندم پس از بیهوشی به یادآوری قبل و بعد از عمل دچار مشکل شود. آیا این نگرانیها بیمورد است و آیا میتوانید درباره تجربیات والدین و کودکان بعد از بیهوشی بگید؟
فرزندم دقیقاً چگونه بیهوش میشود؟ آیا با گاز استنشاقی شروع میشود یا تزریق وریدی؟ آیا من میتوانم تا لحظه بیهوشی کنارش باشم؟ ریکاوری چقدر طول میکشد و در این مدت چگونه تحت نظر خواهد بود؟
آیا بیهوشی عمومی برای کودک خردسال کاملاً ایمن است؟ عوارض جانبی کوتاه مدت یا بلندمدت احتمالی نداره؟ احتمال بروز واکنش آلرژیک یا مشکلات تنفسی چقدر است؟
بعد از بیهوشی دحترم چه حالتی داره تهوع، سرگیجه، گیجی، درد داره آیا یا خیر؟ بعدش اینکه چه زمانی میتواند غذا بخورد یا فعالیت عادی داشته باشد
این تجربه دندانپزشکی با بیهوشی آیا باعث ایجاد ترس یا فوبیای دندانپزشکی در آینده نمیشه؟ برای ویزیت های معمولی دندانپزشکی بعدی به مشکل نمیخورم؟
چقدر قبل از بیهوشی باید با دکتر بچه رو ببریم برای بررسی؟ آیا آزمایش خاصی لازمه که مطمئن بشیم بدنش آمادگی بیهوشی رو داره؟ مثلاً آزمایش خون یا بررسی قلب و ریه؟ چون من نگرانم که یه چیزی از چشممون بیفته و بعداً مشکلی پیش بیاد.
برای بچههایی که به دفعات دچار پوسیدگی میشن و نیاز به درمان دارن، آیا هر بار باید بیهوشی بشن یا راه دیگهای هم هست؟ چون واقعاً نمیخوام چند بار این شرایط رو براش تکرار کنم. پیشگیری هم داریم انجام میدیم اما هنوزم دندوناش درگیر میشن.
آیا قبل از اینکه بیهوشی انجام بشه، کسی با بچه صحبت میکنه یا آمادش میکنه برای اینکه نترسه؟ چون دختر من خیلی حساسه و اگه ندونه قراره چی بشه ممکنه بیشتر وحشت کنه. خواستم بدونم خود کلینیک کاری برای آرامسازی قبل از بیهوشی انجام میده یا نه؟
من همیشه برام سواله که هزینه بیهوشی برای دندونپزشکی بچهها رو بیمه پوشش میده یا نه؟ مخصوصاً وقتی درمانها جنبه زیبایی ندارن و بیشتر جنبه درمانی و ضروری دارن. کاش راهنمایی کنین که از چه نوع بیمهای باید استفاده کنیم یا از قبل چه چیزهایی رو باید بدونیم.
آیا امکانش هست که توی یک جلسه با بیهوشی، همه درمانهای دندونپزشکی بچه انجام بشه؟ چون نمیخوام هی تکرار بشه یا برای هر دندون دوباره بیهوشی بخواد. برنامهریزیتون چطوریه برای همچین موردهایی که چند تا دندون باید ترمیم بشن؟
من همیشه استرس دارم وقتی قرار باشه بچهم بیهوش بشه، مخصوصاً وقتی شنیدم بعضی از بچهها بعدش بیحال یا خیلی خوابآلود میشن. واقعاً نمیدونم چطور باید آمادش کنم یا بعدش مراقبتهای خاصی لازم داره؟
برای بچههایی که مشکلات قلبی یا تنفسی دارن، آیا باز هم بیهوشی عمومی گزینه مناسبی هست؟ من خواهرزادهم آسم داره و الان بحث دندونپزشکی تحت بیهوشی براش مطرحه. خواستم بدونم تو این شرایط معمولاً چکار میکنن یا جایگزینی وجود داره؟
چقدر احتمال داره که یه کودک، مثلاً ۳ یا ۴ ساله، به داروی بیهوشی حساسیت نشون بده؟ چون من یه مقدار ترس دارم از اینکه مبادا واکنش آلرژیک بده یا بدنش خوب جواب نده. تست خاصی قبلش انجام میدین که خیالم راحت باشه؟
میخواستم بدونم آیا بعد از درمان با بیهوشی لازمه بچه رو چند ساعت تو کلینیک نگه دارن یا بلافاصله میتونیم ببریمش خونه؟ و اینکه اون حالت گیجی و خوابآلودگی تا چند ساعت ممکنه طول بکشه؟ تجربه کسی بوده که دیرتر به حالت طبیعی برگشته باشه؟
من شنیدم که برای بیهوشی بچه باید حتماً ناشتا باشه. این قضیه رو چطور باید مدیریت کرد؟ چون بچهها مخصوصاً کوچکترها وقتی گرسنه میشن خیلی بیقراری میکنن. آیا راهی هست که ناشتایی زیاد اذیتشون نکنه یا مثلاً چیزی سبک بشه خورد قبلش؟
من یه دختر ۵ ساله دارم که اصلاً همکاری نمیکنه موقع دندونپزشکی. واقعاً هر چی سعی کردم با صحبت و جایزه و قصه گفتن آرومش کنم، فایده نداشت. خواستم بدونم آیا تو این شرایط بیهوشی تنها راهه؟ چون واقعاً نمیخوام اذیت بشه ولی از طرفی هم نگرانم.
من واقعاً سعی میکنم که مسواک زدن بچهم رو منظم کنم ولی خیلی سختشه باهام راه بیاد. میخواستم بدونم واقعاً چه کارهایی میتونه کمک کنه که یه بچه ۴ ساله با علاقه خودش مسواک بزنه؟ شما راهی دارین که بهمرور اینو براش عادت کنه؟
یه سوالی داشتم درباره بچههایی که قراره کارای دندونپزشکی سنگین داشته باشن. اینکه واقعاً بیهوشی لازمه یا میشه بدونش هم انجام داد؟ چون من خیلی نگرانم از بیهوشی برای بچه کوچیک، شنیدم عوارض داره یا ممکنه بعدش بیحال بشن
وقتی بچه تحت بیهوشی درمان میشه، آیا لازمه که والدین هم داخل اتاق باشن یا بهتره بیرون بمونن؟ چون بعضی جاها گفتن حضور والدین بچه رو آروم میکنه، ولی بعضیها هم میگن ممکنه تأثیر منفی داشته باشه. شما معمولاً چی توصیه میکنین؟
تو سایتهای مختلف خوندم که بعضی بچهها بعد از بیهوشی دچار کابوس یا اضطراب شبانه شدن. آیا واقعاً همچین چیزی ممکنه؟ چون دخترم خیلی حساسه و میترسم این تجربه تأثیر بدی روش بذاره. راهی هست که قبلش یا بعدش کمک کنیم همچین چیزی براش پیش نیاد؟
خیلی دیدم والدین تو سایتها مثل نینیسایت و برخی انجمنها درباره اینکه آیا بیهوشی ممکنه به رشد یا یادگیری بچه آسیب بزنه حرف زدن؛ آیا واقعاً چنین اتفاقی امکان داره یا فقط یه نگرانی بیدلیل هست؟ من ترجیح میدم بدونم یه متخصص چه توضیحی در اینباره داره .
بعد از اینکه بیهوشی انجام شد و درمان تموم شد، تو خونه چه مراقبتهایی لازم هست؟ مثلاً چی بخوره، چیا رو نباید انجام بده، یا چه علائمی نباید کنار گذاشت؟ چون تا حالا هر جا خوندم یکم متفاوت گفته بودن و خواستم تجربه خودتون رو بدونم
شنیدم بعضی کلینیکها از گاز خنده یا ترکیب روشهای آرامسازی استفاده میکنن به جای بیهوشی کامل. مثلا گاز نیتروس اکساید یا روشهای الکترونیکی جدید. بهنظرتون این گزینهها چقدر موثر هستند؟
آیا در کلینیک شما متخصص بیهوشی کل روند درمان رو تحت نظر دارد؟